Over Chain

Multidisciplinair dienstverlener

Chain Live Audio, Visuals, Light & Rigging is hét facilitaire bedrijf voor de Nederlandse broadcast- en evenementenindustrie. Het bedrijf is ontstaan uit lichtbedrijf Chain en Dutchview Licht en nu uitgegroeid tot een multi disciplinaire facilitair dienstverlener voor licht&rigging, geluid en video. Met veel “in house” product specialisten per discipline die een productie begeleiden van de tekentafel tot het moment dat de laatste flightcase weer in de vrachtwagen zit.

Chain staat voor fullservice. Een snelle en deskundige front- en backoffice, pasklare oplossingen op het gebied van visuals, creatieve licht- en geluidsontwerpers en vakbekwame technici bieden maatwerk voor iedere productie. Het bedrijf werkt met korte lijnen en één aanspreekpunt. Uw ideeën worden op efficiënte wijze vertaald naar een totaaloplossing. Een oplossing die wordt uitgevoerd door professionals die houden van hun vak.

Een introductie:

Onze experts

De mensen bij Chain bezitten naast vakmanschap en loyaliteit, een dosis creativiteit en vormen daarmee de belangrijkste schakel om uw idee tot leven te brengen. Ze houden van hun vak, zijn ervaren en vanzelfsprekend op de hoogte van hun vakgebied en de ontwikkelingen in de markt.

“Een snelle en deskundige front- en backoffice, pasklare oplossingen op het gebied van visuals, creatieve licht- en geluidsontwerpers en vakbekwame technici bieden maatwerk voor iedere productie.”

William Calis – geluid
“Iedere productie verdient de juiste mensen en techniek om te komen tot een mooi ‘klinkend’ eindproduct”
Specialisme:
Ik ben bekend met de wensen van de geluidstechnici in de TV branche. Met meer dan 25 jaar ervaring, operationeel als hoofd geluidstechnicus en in de begeleiding in de rol van project manager. Met deze ervaring kan ik goed sturen op een afgestemd geluidsplan voor de beleving van zowel de artiesten, gasten, presentatoren als ook de beleving van het publiek thuis en in de studio.

JanChris Duijvendak – licht
“Zijn jarenlange ervaring als lichtspecialist in de theaterwereld is terug te zien in zijn ontwerpen.”
Specialisme:
Lichtontwerp voor TV, theater en DVD-registratie, setdesign, training en research & development.
Programma’s:
Gouden Kalveren Gala, Rotterdams Philharmonisch, BZT Show, De Reünie

Tom Jacobs – licht
“Communicatie met de klant vind ik belangrijk; goed overleg in het begin van de productie verdient zich altijd terug”
Specialisme:
Allround TV lichtontwerp, cultuur, talkshows.
Programma’s:
Pauw, Jinek, De Wereld Draait Door, Nacht van de Pop/Film/Klassieke muziek, Zomergasten

Michiel Maris – licht
“Michiel is een allround lichtontwerper die goed de vertaalslag kan maken op basis van technische toepassingen. In die rol combineert hij advies, creativiteit en inventiviteit. Dit en meer gebruikt hij om een haalbaar en efficiënt lichtplan op te zetten”
Specialisme:
Lichtontwerp voor TV- shows, theater, talkshows, ontwerp voor studio-inrichting en event registratie.
Programma’s:
DWDD Recordings, inhuldiging Koning W.A., Telegraaf TV, Lingo

James van Someren – licht
“Ik ben heel gedreven. Ik werk het liefst vol passie aan een lichtplan, dat is het mooie aan mijn vak. Denk aan hoe Alfred Hitchcock zijn film “Suspicion” maakte en hoe Gustav Mahler aan “Das Lied von der Erde” werkte.”
Specialisme:
Lichtontwerp voor TV en Events, sitcoms, DVD-registraties, integreren licht en visuals met set design, architectuur uitlichten.
Programma’s:
Operatie live nier operatie, Killer Karaoke, Tango korte dansfilm, CGI Events

Arno Warmerdam – licht
“Arno onderscheidt zich door een creatieve vertaalslag te maken van theater naar tv. Sfeer is erg belangrijk”
Specialisme:
Lichtontwerp voor TV, theater, opera, sitcom en exposities.
Programma’s:
DWDD University, Sesamstraat, DVD-registraties opera’s: Kitesj, Parsifal, NDT dansvoorstellingen live in 600 Pathé Live bioscopen, Top2000 a Gogo